• PRINT
  • E-MAIL
A A A

pitanja i savjeti

Postavite pitanje
Gradnja kuće

Poštovani! <br /> U planu imamo gradnju kuće (vikendice) na mjestu gdje je već postojeća kuća koja od istalacija ima vodu i struju. Kuća je starija te ju je potrebno rušiti i izgraditi novu. Pitanje je da li nama što od toga ide na ruku, u smislu dokumentacije i sl. <br /> Unaprijed se zahvaljujem!

Poštovani,
ako je postojeća kuća igrađena prema dozvoli, te ima uporabnu dozvolu, ili je ozakonjena prema posebnom zakonu, najveća "ušteda" će Vam biti u plaćanju samo razlike u vodnom i komunalnom doprinosu. Razlika se odnosi na razliku u volumenu između nove i postojeće kuće.
Nadam se da smo barem malo pomogli ovako općeniti odgovorom, a za točniji odgovor potrebno nam je poslati više detalja!
Za sva pitanja, savjete i komentare, slobodno nas kontaktirajte!
Srdačan pozdrav, arhitekti.hr tim
gradnja pomocnog objekta do 50m2

Poštovani,<br /> imam građevinsku dozvolu za kuću, i sad bih da gradim garažu do 50 m2 za koju mi nije potrebna građevinska dozvola, ali opet mi je potrebna informaicja o procedurama i dozvolama koje su mi potrebne kod granje ovog objekta. Bila bih Vam zahvalna na ovim informacijama. <br /> S poštovanjem

Poštovani,
prema važećem Pravilniku o jednostavnim i drugim građevinama i radovima, članak 4. moguće je graditi pomoćnu građevinu koja ima jednu etažu, površine do 50 m2 bez građevinske dozvole, ali u skladu sa Glavnim projektom. Kako je za navedenu građevinu potrebno ishoditi i uporabdu dozvolu, prije izrade Glavnog projekta potrebno je ishoditi posebne uvjete i potvrde javnopravnih tijela propisane posebnim propisima.
Kako se radi o dijelu posla s kojim su arhitekti u svakodnevnom kontaktu, naš je savjet da taj dio povjerite ovlaštenom arhitektu iz Vašeg grada kako bi sve prošlo što jednostavnije i brže.
Za sve detaljnije odgovore, potrebne su nam detaljnije informacije vezane uz lokaciju buduće pomoćne građevine kako bismo provjerili i mogućnosti u važećoj prosrno-planskoj dokumentaciji!
Za sva pitanja, savjete i komentare, slobodno nas kontaktirajte!
Srdačan podrav, arhitekti.hr
kompletna sanacija kuće za odmor

Dobar dan svima,<br /> Zanima me kompletna sanacija kuće za odmor tlocrtne površine 100 m2 na otoku Braču sa pomoćnim građevinama, uključujući i bazen.<br /> Hvala

Poštovani,
za izradu idejnih rješenja, projekata i ishođenje potrebnih dozvola, slobodno se obratite arhitektima prema vlastitom odabiru koji su predstavljeni na našem Portalu. Arhitekti će napraviti ponude za projektiranje, savjetovanje i stručni nadzor prema potrebi, dok je sam građevinski dio posla potrebno povjeriti izvođačima.
Ukoliko Vam kako možemo pomoći savjetom, slobodno nas kontaktirajte!
Srdačan pozdrav, arhitekti.hr tim
Pošaljite nam pitanje...
 
 
 
 
(*) Obavezna polja!
  • Share |

BRZA PRETRAGA

POKROVITELJI

Rockwool
-
-